Eminevim Organizasyon Ücreti Ne Kadar? - 2018

Merhaba arkadaşlar, bu yazıda sizlere popülerliğini gittikçe artıran Eminevim ile ev almanın masraflarından ve çalışma mantığından bahsedeceğim.

Eminevim Türkiye'nin her yerinden istediğiniz evi bütçenize uygun ödeme seçenekleriyle kolayca sahip olmanızı sağlayan sistemdir. Bankadan kredi çekmeden altın günü gibi toplanan taksit parası ile her ay bir katılımcı istediği evi alabiliyor.

Sistemde faizsiz olarak ev alabileceğiniz; değer artışlı sistem, sabit yardımlı çekilişli sistem, düşük taksitli çekilişli sistem, vade ortası sistem, peşinatlı sistem ve çekilişli sistem olmak üzere 6 farklı ödeme sistemi bulunmaktadır.

Önce bir ev beğenin. Aylık ne kadar taksit ödeyebileceğinizi belirleyin ve size en uygun olan gruba katılarak hayalini kurduğunuz eve sahip olun. Maddi olarak sıkıntı yaşadığınız durumlarda 3-6 ay arası bir süre Eminevim tarafından taksitleriniz dondurulur.

Evimi Hemen Teslim Alır Mıyım?

Hayır. Eminevim'de seçeceğiniz sisteme göre evi teslim alma zamanınız değişiklik gösterecektir. Çekilişli sistemlerden birini tercih ettiyseniz 10 ayda 1 noterde yapılacak olan kura ile hangi aylardan kimlere ev alınacağı belirlenir. Gruptaki müşterilerin ödediği aylık miktarlar ile her ay 1 kişi hayalindeki eve kavuşur.

Evini erken alanların taksit miktarı biraz artırılır, henüz evini alamamış olanların ise taksit oranları biraz azaltılır. Böylece kirada olanlar daha az ödeme yapar. Kiradan kurtulup kendi evine taşınanlar ise biraz fazla ödeyerek kirada yaşayanların taksitlerine yardımcı olurlar.

Eminevim'de katılacağınız gruplar 40, 60, 80, 100, 120 kişiliktir. Kişi sayısı aynı zamanda evinizi almak için ödemeniz gereken taksit sayısını gösterir. Hangi grupta olursanız olun taksitlerin yarısına geldiğinizde halen kurada çıkmamış olursanız Eminevim tarafından evleriniz teslim edilir.

Yani en geç taksitlerin yarısında evinize taşınırsınız. Taksitlerin yarısında herkes kendi evine taşındığı için gruptaki tüm müşterilerin ödeyecekleri taksit miktarı eşitlenir.

Peki, Organizasyon Ücreti Nedir? Neye Göre Belirlenir?

Organizasyon ücreti Eminevim sistemlerinden herhangi birine katılabilmek için ödemeniz gereken ücrettir. Bu ücret tüm ödeme sistemlerinde farklıdır.

Peşinat ödemeksizin kura ile ev sahibi olmak üzere başvurduysanız evinizin değerinin %6 miktarını organizasyon ücreti adı altında Eminevim'e ödemeniz gerekmektedir.

100.000 TL değerinde bir ev almak istediğinizi varsayalım.

100 kişilik gruba katıldıysanız bu 100 aylık taksit ödemeniz demektir. 100.000 TL değerindeki 100 kişilik sisteme katılmak için ödeyeceğiniz organizasyon ücreti 7.490 TL'dir. Eğer peşin ödemeli bir sisteme dahil olduysanız organizasyon ücretiniz ödeyeceğiniz peşinata bağlı olarak değişilik göstermektedir.

Örnek verecek olursak 100.000 TL değerinde bir evi 10.000 TL peşinat ödeyerek almak istediniz diyelim.

100 kişilik gruptasınız ve 100 taksitle evinizi alacaksınız. Bu grubu seçerek sisteme katılmak için Eminevim'e ödemeniz gereken organizasyon ücreti 6.490 TL'dir. Görüldüğü gibi sistem ve ödeyeceğiniz peşinata göre ödeyeceğiniz organizasyon miktarı artmakta veya azalmaktadır. Ancak hangi sisteme girerseniz girin organizasyon ücretinin miktarı değişse bile sadece 1 defa ödeyeceğiniz bir meblağdır.

Umarım faydalı bir makale olmuştur.

Hafzullah Yıldırım

Merhaba ben Hafzullah! Voiser.net, Hesaplus.com projelerinin kurucusuyum. 2015'te Kocaeli Üniversitesi'nden mezun oldum ve devamında Yüksek Lisans eğitimimi tamamladım. 2017'de çalıştığım şirketten istifa ederek kendi yazılım firmam Hafzullah.com.tr'yi kurdum.

Toplam 1 Yorum

İlyas erol
İlyas erol

20.12.2018 19:17:48

Pesinat baslangicdami yoksa evi veya araci alirkenemi öduyorsun

Sende Yorum Yap

Benzer Yazılar

Voiser Kimin?
Voiser.net Nedir?
Voiser Yeni Ofisine Geçti
İzmit'te Pandemi (Tam Kapanma)
Bedelli Askerliğin Tarihçesi