Türk Vatandaşlığı Alma Şartları Nelerdir?

Türk Vatandaşlığı Alma Şartları Nelerdir?

Türk vatandaşlığı, ideal bir yaşam ve ekonomik ve sosyal alanda birçok avantaj sunuyor.  Türk pasaportu ile birçok ülkeden kolay vize alabilir, 100’den fazla ülkeye vizesiz girebilirsiniz. Yatırımla Türk Vatandaşlığı Programı Türk vatandaşlığı alma şartları konusunda birçok kolaylık sunarak kısa sürede vatandaşlık edinmenize imkan tanıyor. Programa göre Türk vatandaşlığı alma şartları arasında 250.000 ABD doları tutarında gayrimenkul yatırımı yapılması bulunuyor.

Türk vatandaşlığı alma şartları hakkında daha fazla bilgiye Realty Turkey platformundan ulaşabilirsiniz: https://www.realtyturkey.com/tr/turkish-citizenship

Gayrimenkul satın alan yabancı yatırımcılar Türk vatandaşlığı alma şartları kapsamında herhangi bir Türk vatandaşı ile aynı haklara sahip oluyor. Yatırımı koşulu tek bir gayrimenkulü kapsamıyor. Toplam değeri 250.000 ABD doları olan birden fazla gayrimenkule yatırım yapabilirsiniz. Siz de Realty Turkey portalında yer alan avantajlı konut projelerine yatırım yaparak Türk vatandaşlığı alma şartları arasında yer alan gayrimenkul yatırımı koşulunu yerine getirebilirsiniz.

Oturma İzni Nasıl Alınır?

Avrupa ülkeleri ile karşılaştırıldığında yaşam maliyetlerinin oldukça düşük olduğu Türkiye, yabancılar için avantajlarla dolu bir dünya vadediyor. Ancak Türk vatandaşlığı alma şartları oluşmadığında ve Türk vatandaşlığı edinilmediğinde Türkiye sınırları içerisinde 90 günden fazla kalınamıyor. Türk vatandaşlığı edinmeden 90 günden fazla Türkiye’de ikamet etmek için oturum izni gerekiyor. Bu noktada “Oturum izni nasıl alınır?” sorusu öne çıkıyor. 

Oturum izni için, gerekli belgelerinizle birlikte Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’ne başvurmanız gerekiyor. “Oturma izni nasıl alınır?” sorusunun yanıtı süreye göre değişiklik gösteriyor. 6 aydan 5 yıla kadar değişen süreler için oturum izni başvurusu yapabilirsiniz. Oturum izni, kısa dönem ikamet izni, aile ikamet izni, öğrenci ikamet izni, uzun dönem ikamet izni, insani ikamet izni ve insan ticareti mağduru ikamet izni olarak farklı kategoriler altında veriliyor. Türkiye’de yatırım yapanlara yıllık olarak oturum izni verilebiliyor. Siz de Realty Turkey portalında sunulan fırsatları değerlendirerek “Oturma izni nasıl alınır?” sorusunun yanıtı için cevap bulabilirsiniz: https://www.realtyturkey.com/tr/buyers-guide/turkiye-de-oturum-izni-nasil-alinir

Çalışma İzni Nasıl Alınır?

İş fırsatları ve güçlü ekonomisi ile dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olan Türkiye’de herhangi bir işte çalışmak için çalışma iznine sahip olmak gerekiyor. “Çalışma izni nasıl alınır?” sorusu süreli çalışma izni, süresiz çalışma izni, bağımsız çalışma izni ve Turkuaz Kart başlıkları altında yanıtlanıyor. Süreli çalışma izni en fazla 1 yılı kapsıyor ve sürenin sonunda aynı işyerinde devam eden çalışanlar için uzatılabiliyor. Oturum izni bulunan ve en az 8 yıl Türkiye’de yaşayan yabancılar süresiz çalışma izni alabiliyor. Genel olarak yabancı şirket ortaklarına verilen bağımsız çalışma izni için yatırımın değeri değerlendiriliyor. Turkuaz Kart ise bilim ve teknoloji alanında çalışma yapanlara veriliyor. Türkiye’de iseniz internet üzerinden, Türkiye dışında iseniz konsolosluklardan çalışma izni başvurusu yapabilirsiniz. 
 

Hafzullah Yıldırım

Merhaba ben Hafzullah! Voiser.net, Hesaplus.com projelerinin kurucusuyum. 2015'te Kocaeli Üniversitesi'nden mezun oldum ve devamında Yüksek Lisans eğitimimi tamamladım. 2017'de çalıştığım şirketten istifa ederek kendi yazılım firmam Hafzullah.com.tr'yi kurdum.

İlk Yorumu Sen Yap

Benzer Yazılar

Voiser Kimin?
Voiser.net Nedir?
Voiser Yeni Ofisine Geçti
İzmit'te Pandemi (Tam Kapanma)
Bedelli Askerliğin Tarihçesi