Yeni Başlayanlar İçin Web Hosting Rehberi

Yeni Başlayanlar İçin Web Hosting Rehberi

Hosting, kişilere veya organizasyonlara ait web sitelerinin kesintisiz bir şekilde internet üzerinde yayın yapmasına yarayan web sitesi yayınlama hizmetidir. Bu hizmet güçlü donanım ve yazımsal web sunucularının birleşimi ile oluşur ve online verilen bir hizmettir. Hazırlanan web sayfaları kontrol paneli üzerinden çeşitli dosya transferi ile bu web sunuculara yüklenir. Yani bir hosting hizmeti aldığınızda, web sitenizin çalışabilmesi için gerekli dosya ve verileri depolayabileceğiniz bir alan kiralamış olursunuz.

Web Hosting Nasıl Çalışır?

Hosting hizmeti almak, yeni bir web sitesi kurmanızı sağlayacak olan alan adını almanıza yardımcı olacaktır. Web Host sağlayıcınız tüm dosyalarınızı, içeriğinizi web sitenizin sunucusuna depolar. Ne zaman birisi alan adınızı (site adresinizi) herhangi bir tarayıcıya girse, host sağlayıcınız talebi yerine getirmek için gerekli dosyaları transfer eder. Bir hosting hizmeti alırken ihtiyaçlarınıza yönelik bir hizmet aldığınızdan emin olmalısınız. Çünkü hosting hizmeti ev kiralamaya benzer. Sunucunuzun devamlı çalışabilmesi için kiranızı düzenli ödemelisiniz. Hosting Seçenekleri Nelerdir? Her web sitesi birbirinden farklı ihtiyaçlar içerir. Hosting hizmeti seçerken sitenizin ihtiyaçlarını ve sitenizde kullanılan teknolojiyi göz önüne almalısınız. Örneğin kişisel bir blog için paylaşımlı hosting yeterli iken wordpress ile oluşturulan bir site için wordpress hosting yeterli olacaktır.

1. WordPress Hosting

WordPress, dünya genelinde en çok kullanılan oldukça yaygın bir blog oluşturma aracıdır. Wordpress hosting WordPress'e özel olarak uyarlanmış ve %100 uygulama uyumu bulunan bir hizmettir. WordPress'i kullanarak birkaç dakika içerisinde sitenizin kurulumunu gerçekleştirebilir ve sitenizi yayına alabilirsiniz.

2. Linux Hosting

Linux hosting hizmeti, PHP, Python gibi açık kaynak düşüncesine göre tasarlanmış web siteleri için en doğru tercihtir. Linux hosting ile veri tabanınızı kontrol paneliniz üzerinden oluşturabilirsiniz. Sayfalarını hızlı ve pratik bir şekilde yükleyebilir, %100 uygulama uyumluluğunun tadını çıkarabilirsiniz.

3. Windows Hosting

Microsoft yazılım teknolojilerini kullanarak kolay ve esnek bir biçimde web sitenizi tasarlayabilirsiniz. Tasarladığınız web sitesini yayına almak için yine windows alt yapısını kullanmalısınız. (asp.net, .net core, mssql) İşte bu tarz alan barındırma alt yapılar Windows hosting olarak tanımlanıyor. Windows server işletim sistemi üzerinden ulaşabileceğiniz barındırma alt yapıları ile kesintisiz ve hızlı hizmetin tadını çıkarabilirsiniz. 

4. Kurumsal Hosting

Edinmek istediğiniz hosting sistemi daha yüksek e-posta kotası, daha geniş SSD disk alanına sahip olsun istiyorsanız kurumsal hosting sizin için biçilmiş kaftan! Yüksek teknoloji ile güvenlik tanımlamaları ile ön plana çıkan kurumsal hosting yüksek web sunucu kaynaklarına ihtiyaç duyan firmaların gereksinimlerini karşılar ve bu firmaları mutlu eder.

5. Bulut Sunucu

Büyüyen web siteleri beraberinde sorun da getirir. Trafiği artan daha çok tıklanan siteler zamanla daha yoğun hale gelir, daha fazla işlemci, hafıza ve disk alanı kaplar. Bu yeni ihtiyaçları paylaşımlı hosting gibi hizmetler karşılayamayabilirsiniz. Bu da web sitenizde aksaklıklar ve yavaşlamalar meydana gelmesine sebep olabilir. Bu tarz yüksek kaynak ihtiyaçlarınız için bulut sunucu kullanmalısınız.

6. Fiziksel Sunucu

Fiziksel sunucu barındırma hizmetleri arasında öne çıkan en büyük ve gelişmiş hizmettir. Bu hizmet ile web siteniz oldukça hızlı çalışır ve tıklandığı zaman büyük bir hızla açılır. Bu hizmet yüksek performans gösterdiği kadar yüksek maliyet isteyende bir hizmettir. Bu yüzden bu hizmetten faydalanmadan önce hosting fiyatları hakkında bilgi edinmeli, sitenizin gelir gider dengesini hesaba katmalısınız. 

En iyi hosting firması Güzel Hosting ile sitenizin ihtiyaçlarına yönelik hosting hizmeti alabilir, Güzel Hosting'i tercih ederek hızlı ve verimli bir internet sitesi edinebilirsiniz. Hemen göz atın, uygun fiyat avantajlarından yararlanın.

Hafzullah Yıldırım

Merhaba ben Hafzullah! Voiser.net, Hesaplus.com projelerinin kurucusuyum. 2015'te Kocaeli Üniversitesi'nden mezun oldum ve devamında Yüksek Lisans eğitimimi tamamladım. 2017'de çalıştığım şirketten istifa ederek kendi yazılım firmam Hafzullah.com.tr'yi kurdum.

İlk Yorumu Sen Yap

Benzer Yazılar

Voiser Kimin?
Voiser.net Nedir?
Voiser Yeni Ofisine Geçti
İzmit'te Pandemi (Tam Kapanma)
Bedelli Askerliğin Tarihçesi