Geceleri uykudan uyandıran krampların birden fazla nedeni mevcuttur. Nedenlerine geçmeden önce vücutta ki kas işlevselliklerine yönelik açıklamalarda bulunmak faydalı olacaktır. Öyle ki neden bacağımıza geceleri kramp girer sorularına karşılık olarak da kaslar üzerinden açıklamalara yer veriliyor. Kaslar hem kasılma hem de gevşeme işlemlerine sahiptir. Bu işlemlerin sonucunda da hareket etmemize etki ediyorlar. İstemsiz olarak kasılmalar sonucunda da kramp oluşumlarının baş gösterdiğini söylemek gereklidir. Nitekim bu gibi durumlarda gevşemelerin olması söz konusu değildir. Gevşemenin olmaması da vücudun belirli yerlerinde krampların meydana gelmesine etki ediyor. Sonuç olarak geceleri de bu ağrıyla uyanmak kaçınılmaz olacaktır.
Gece Bacak Krampları Neden Olur?
Sinir hücreleri çerçevesinde geceleri giren krampların açıklamalarına göz atabilirsiniz. Nitekim istemsiz bir şekilde hücrelerin hareket etmesine bağlı olarak sorunların yaşanması söz konusudur. Aşırı uyarılma da bundan etki eden faktörlerden bir tanesidir. Sinir hücrelerinin uyarılması üzerinden krampların geçerli alanlarda meydana gelmesi esas alınıyor. Uykuda ki pozisyonlardan kaynaklı olarak da bir takım kramp oluşumlarının meydana geldiğini söylemek gereklidir. Örneğin baldırda oluşan krampların genel anlamda uyku pozisyonları çerçevesinde açıklanması söz konusudur. Bacak kaslarının az kullanılması gece kramplarının artmasına neden olan bir diğer faktör olarak biliniyor.
Krampların Oluşumunda Sıvı Kaybı
Krampların oluşmasına yönelik temel olarak herhangi bir nedene yer verilmediğini söylemek gereklidir. Ancak olasılık haline birkaç neden üzerinde duruluyor. Neden bacağımıza geceleri kramp girer soruları için genel olarak uyku pozisyonları ve kas kullanımları cevabı veriliyor. Bunun yanı sıra sıvı kayıplarının da etkili olduğunu söylemek gereklidir. Burada açıklamalar ise şu şekildedir;
- Vücut sıvılarında belirli kimyasal maddelerin azalması krampları tetikleyen unsurlardan bir tanesidir.
- Kimyasal olarak soydum ile potasyum değerlerinin düşük olmaması gereklidir.
- Magnezyum eksikliğine bağlı olarak da krampların oluşması söz konusudur.
- Kas ve sinirlerin uyarılmasında bu sıvıların eksik olmaları büyük rol oynuyor.
Ancak şunu da belirtmek gerekiyor ki sıvı kayıplarından daha çok gündüzleri krampların yaşanılması söz konusudur. Geceleri ise kas kullanımlarının yeteri kadar olmaması en büyük etken olarak karşımıza çıkıyor.
İlk Yorumu Sen Yap